Námětové cvičení : V železničním tunelu Zahradnice došlo jako k nehodě

23.08.2012 23:18

Dne 16.8. 2012 se konalo cvičení s námětem železniční nehody, která se stala v nově vystavěném tunelu u Olbramovic.
„Cílem rozsáhlého cvičení IZS bylo prověřit akceschopnost složek v okolí tunelu, dojezdové časy a příjezdové trasy, nacvičit evakuaci zraněných nebo šokovaných cestujících z ohrožených prostor, pohyb záchranářů v novém technicky náročném prostoru i vzájemná koordinace a prověrka bezpečnostních prvků stavby před jejím uvedením do provozu."

Do toho to cvičení byla zapojena i naše výjezdová jednotka.
Zhruba za 10 minut půl šesté nám přišly smsky z kanga s informací o výjezdu. Do pár minut jsme byli schopni vyjet. Po příjezdu na místo události jsme vyzjistili od velitele zásahu, jaké jsou naše úkoly. Během chvíle už jsme scházeli s nosítky evakuační šachtou pro zraněné v tunelu.
Při příchodu jsme ihned pomohli ostaním klukům s vyproštěním zraněních z vlaku a další jsme přebírali na naše nosítka.Venku už jsme zraněné předávali záchranné službě. Po delší době přišla bouřka, takže se dá říci, že to byl zásah se vším všudy.
Po ukončení zásahu proběhlo v Olbramovicích na parkovišti stručné zhodnocení zásahu a po té se všechny zúčasněné jednotky odebraly k odjezdu na své stanice.

Vyjížděli jsme ve složení (3+1) :                                                                                 
Řidič: Vladimír Kohout
Velitel jednotky: Jakub Wáclavík
Hasič: Martin Lánský
Hasič: Jan Holub